-dodano ludzi ,
-dodano wrogów ,
-dodano kufry itp,
-zmieniono wyposażenia domów,
-dodano buntowników którzy mogą iść z nami ,
-drogi już nie są takie puste ,
-nowi nauczyciele są wszędzie ,
-możemy spotkać więcej kupców z nową bronią oraz rybaków ,
-usunięto dialogi z damskim głosem u buntowników ,
-usunięto tępych strażników ,
-dodano więcej orków ,
-dodano ludzi w Vengardzie ,
-w niektóre miejsca małe obozy i ludzie ,
-obóz z gońcami zamieniono na obóz myśliwych,
-przeniesiono teleporty ,
-schowano Severina (będzie dialog gdzie go szukać),
-walczący na arenie są trudniejsi ,
-jaskinie są wypełnione,
-więcej osób może z nami rozmawiać ,
-pojawiają się przyjaciele bezimiennego ,
-przeniesiono rudę z Cape dun,
-gra jest trudniejsza,
-sekretne miejsca,
-kilka innych poprawek,
-sekretne miejsca,
-nowe questy,
-nowe dialogi,
-poprawione błędy w dialogach nasz bohater już nie powie językiem obcym i nie będzie szczekać !,
-poprawa wyglądu miejsc,
-poprawa kolizji , modeli ,
-poprawa migających tekstur ziemi !,
-nowe dialogi przyjaciół !
-bandyci + misja,
-poprawiony problem z Miltenem,
-usunięto wszystkich niewidzialnych ludzi,
-Boss ma więcej HP,
-Każdy potwór,człowiek ma swoją nazwę nad głową !,
-Mamy misję w której możemy zyskać własny dom !,
-Poprawiona kolizja domów,
oraz kilka innych rzeczy.
Aktualizacja 16.11.2010r nowe linki !.
Jak to zrobiłeś to ja nie wiem ale działa !! już widać poprawę np dialog na arenie :D już nie mówimy głosem zarządcy areny !! Super najlepszy patch !! 10/10 , jedyna osoba która starała się coś naprawić to ty :D wielkie dzięki !
Ja też gratuluję, kawał dobrej roboty! Chociaż nie mogę zagrać, bo nie mam G3 ZB, ale i tak by mi nie poszedł... ; ( Teraz trzeba rozreklamować ten patch na inne fora o gothicu, albo dać link na to forum, a tam np. żeby zwiększyć liczbę osób na tym forum dać żeby jak chce się pobrać patcha to trzeba założyć konto, tylko Art, daj screeny z tego patcha! Wtedy ludzie zobaczą co się zmieniło!!.
No no teraz zrobiła się w końcu normalna gra ! , a także słyszałem że ma wejść edycja rozszerzona hehe pewnie też dzięki tobie bo sam zacząłeś naprawiać tę grę , no zobaczymy co pokaże producent bo ty już zrobiłeś wszystko na 100% . Ja teraz wykonuję zadania dla theodora i już widzę poprawę w dialogach naprawdę spoko ..... na pewno fanom się ta wersja spodoba najbardziej , no i te dodatkowe zadania też
Witam.
Jestem jednym z wielu fanów GOTHIC, posiadam juz nieomal wszystkie wersje jakie do tej pory wyszły " grób e pieniądze ", a tu pojawia sie problem z G3 ZB..., Tzn Dzięki twojemu Patchowi 2,1 Dodatek ten sie nieco ulepszył przyznam, jak robotę " kogoś z poza zespołu Gothic" Robota jest wręcz ZAJEBISTA, ale... Jednak jest ale, a mianowicie Wykryłem 2 problemy Mianowicie Misji z Oschem Na terenie wykopalisk i jego słowy ma " Lec i nie oglądaj sie za Siebie"- Co nie pozwala Ukończyć Misji prowadzącej do Doprowadzenia oscha do Gorna a następnie uratowania Miltena, a tu proszę cie bardzo... LIPA, Zatem Proszę o Poprawkę tego wątku i wątku z Arenami, bowiem Wygrana na arenach to śmiech na sali... czyli Zero, pokazuje ze wygrywasz potki, a w plecaku nic. nie rozumiem co z tego ze sa silniejsi, jak i tak wystarczy odpowiednia bron, i umiejętności by padli na kilka S, Tak czy siak przejdź ja Drogi kolego CAŁA, i wyłap co nie które błędy, jak na przykład Osch który nie rusza tyłka do Gorna, a każe bohaterowi Le-ciec i nie oglądać sie za siebie, czy tez milten który stoi w tym podziemiu " trelis", i za cholerę nie można go uratować, czy tez jak watek z Misji Uratowania Więźnia z Montery ktory siedzi u Kana, owszem da sie go uratować... ale po obróceniu sie w dowolnym kierunku wyskakuje Eror Dll... a przy wersji inie pat chowanej nie było tego byka...
Rozumiem ze patch 2,2 Poprawia wszystkie bledy,z P 2,1, Moze będzie lepiej :], a może i nie. Tak czy siak mu-sialem to napisać... i Cieszy mnie ze do Tak Boskiej gry, wychodzą coraz to lepsze dodatki :)
Zgadzam się, szkoda że to nie komentarz pod wersję 2.1 bo ta wersja posiadała ten niewybaczalny błąd z Miltenem. Przy usunięciu go i ponownym ustawieniu, tracił on możliwość rozmowy. Nie występowało to wszędzie, lecz dużo osób o tym pisze. Dlatego jak najszybciej i dokładniej wydałem v2.2. Przed wrzuceniem na internet, sprawdzałem go sam 2 razy do końca gry. Jedyny problem to to, żeby patch działał w 100% sprawnie, musi być instalowany na czystą grę + patch 1.089 i dopiero mój 2.2 + wczytanie zapisu .
Wszystko to nagrałem na YT w dużym skrócie, ale jest. Dodatkowo informacja w instalatorze .
Co do patcha 2.1, wydałem też do niego save-a naprawiającego. Gdzie naprawia Miltena, tylko jako zwykły zapis.
P.S
I bardzo dobrze ze piszesz musimy w końcu wszystko wyjaśnić żeby nie było problemów.
A także, były umieszczane bety 2.2 gdzie były problemy z domami (brak kolizji) i kilka innych, te linki już zostały poprawione i sam patch .
A co do walki na arenie, zwiększyłem im lvl ale działa tylko po wczytaniu nowego zapisu = nowa gra.
Co do mikstur, u mnie na 100% jest ok więc nie wiem czemu. Jeśli ktoś jeszcze ma ten problem, niech pisze.
I tak ten najnowszy patch nie poprawia paru błędów np:
Znikające włosy bezimiennego podczas przybliżania.
Nie dorobiony model (typka koło silden który rzuca chleb ptakom)
Bezim można latać przez chwile gdy wstaje z łóżka.
Gdy znajdę więcej to napisze.
ze znikającymi włosami, to sprawa patcha 1.89. Znikają po to, by nie zastawiały kamery podczas strzału i moim zdaniem dobrze że tak zrobili. Niestety nie ma u mnie błędu z lataniem, po wstaniu z łózka - więc nie mogę go naprawić. Ten model postaci, mógł bym go tylko zamienić na inny ...
I szkoda że dopiero teraz o tym piszesz , moim zdaniem nie są to znowu takie wielkie błędy ale .....
Super robisz te patche ale mam kilka uwag. Dlaczego nie dales wszystko do 1 i mogles dac na inna strone bo niecche mi sie czekac na 1 part 30 minut co jest bardzo denerwujące. ;((